filin_dimitry (filin_dimitry) wrote,
filin_dimitry
filin_dimitry

Category:

Помолимся за Предстоятеля нашего...

Христос посреди нас!

В эти часы святейший Патриарх Кирилл несет свое нелегкое служение вдали от Родины, на острове Куба, где должна состояться историческая встреча его с главой католиков папой Франциском...

Многие негодуют, кто-то озабочен, иные взволнованы...

А я предлагаю просто помолиться за нашего Патриарха, чтобы Господь даровал ему дар рассуждения и укрепил в этой поездке и в его служении. Не имею примера доброй молитвы о Патриархе Кирилле...своими словами лучше молиться келейно, потому мне подумалось, что не плохо помолиться последнему из прославленных в лике святых нашему Патриарху Тихону. Пусть он, как пастырь добрый попросит Владыку Всех и Царя Царей о добром и благополучном окончании этой встречи и этой поездке и да воцарится среди православных мир и благоденствие!


Молитва святителю Тихону, патриарху Московскому и всея Руси

О пастырю наш добрый, святый великий патриарше Тихоне, яко град горний, ты явился еси, добрая дела твоя и доныне светятся пред человеки. Вемы, яко ты, предстоя Престолу Пресвятыя Троицы, велие имаши дерзновение в молитвах пред Господем. Воззри и ныне на нас грешных и недостойных чад твоих, к тебе бо, яко имущему велие дерзновение пред Творцем всяческих, ныне припадаем и усердно молимся: умоли Господа, да подаст нам решимость стяжати благочестие отцев наших, егоже ты стяжал еси от юности твоея. Ты в житии своем ревностный защититель и хранитель истинныя веры был еси, помози и нам незыблему соблюсти веру православную. Тихая бо душа твоя зело преуспела в божественном смиренномудрии, научи и нас разум наш питати не многомятежною мудростию человеческою, но смиренным познанием воли Божией. Ты пред лицем лютых врагов Христовых Истиннаго Бога дерзновенно исповедал еси, молитвою своею укрепи нас, малодушных, да и мы всегда и всюду противостанем духу безбожия и льсти. Ей, угодниче Божий, не презри нас, молящихся тебе, ибо не токмо от бед и скорбей избавление просим, но силы и твердости, великодушия и любве просим, дабы переносити оныя напасти, возстающия на ны. Испроси нам неослабное терпение даже до конца жития нашего, мир с Господом и грехов отпущение. Отче святый! Укроти в стране нашей ветры неверия и смуты, да водворит Господь на земли Российстей тишину и благочестие и любовь нелицемерную, молитвами твоими да сохранит ю от междоусобныя брани, да укрепит святую Церковь нашу Православную, да не оскудеет она истинными пастырями, добрыми делательми, право правящими слово евангельския истины. Упаси и заблуждшия овцы стада Христова. Наипаче же моли Господа сил, да возродится Русская земля святым покаянием и единым сердцем и едиными усты прославит дивнаго во святых Своих Бога, в Троице славимаго Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

святитель_Тихон
Tags: Патриарх Кирилл, РПЦ
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments